Uzun zamandır yoğun koşuşturmalar arasında kendimi çok yorgun hissediyordum.
Sanki enerjim hiç yetmiyormuş gibi geliyordu. Ne yapabilirim diye araştırırken, yolum çakralar ile kesişti. Epeydir duyuyordum ama hiç bu kadar derin araştırmamıştım. Benim gibi fırsat bulamamış kişiler için internet dünyası aracılığıyla edindiğim bilgileri paylaşmak istedim. Bu konuda bilgisi ve deneyimi daha fazla olan takipçilerimizin de paylaşımlarını merakla bekliyorum.
Çakra, ilk olarak Hint felsefesi ve bazı Asya ülkeleri kültürlerinde kendine yer buluyor. Sanskritçe bir kelime. Tekerlek ya da dönüş anlamını taşıyor. Vücudumuzdaki enerji bağlantı noktalarını temsil ediyor. Kafamızın tepesinde pozitif bir akım varken omurga kemiğinin alt boğumunda, kuyruksokumunda, negatif bir akım bulduğu ve bu iki "kutup"arasında dolaşan elektrik gücünün de "YAŞAM" olduğuna inanılıyor.
Her çakranın etkilediği organlar ve salgı bezi olduğu kabul ediliyor. Bu sebeple ilgili çakralarda yaşanan blokajlar hastalıklara sebep oluyor. Nefes egzersizleri ve meditasyon ile çakra enerjilerini dengelenebiliyor.
İşte Çakralar ve Özellikleri:
1) Kök Çakra
Kuyruksokumunda bulunur.
Etkilenen organlar: Cinsel Organlar, kan, kemik, hücreler vb.
Etkilenen salgı bezi: Böbreküstü bezleri (adrenalin)
Renk: Kırmızı, dört taç yapraklı çakra
İyi çalışan bir kök çakrayla dünyaya sağlam bir şekilde kök salarız. Fırtınalarda uçup gitmemek, hızlı değişimlere uyum sağlamak, hayattaki haklarımızı sahiplenmek ve maddi kazanımlar bu çakradaki enerjinin dengeli olması ile mümkündür.
2. Sakral #Çakra
Göbeğin alt kısmındadır.
Etkilenen organlar: Karaciğer, dalak, bağırsaklar, böbrekler, mesane, kan vb.
Etkilenen salgı bezi: Cinsel salgı bezleri
Renk: Turuncu, altı taç yapraklı çakra.
Bu çakradaki enerji ile cinselliğimiz, iştahımız, yaratıcılığımız gerçekleşir. Yaşamdan haz alabilmek bu çakranın düzenli çalışması ile mümkündür. Yemek, cinsellik, sosyal ve zihinsel eylemlerden neşe ve mutluluk duymak için bu çakramız dengeli olmalıdır.
3. Solar Çakra
Göbeğin üst kısmındadır.
Etkilenen organlar:Dalak, karaciğer, safra kesesi, sinir sistemi, Pankreas
Etkilenen salgı bezi: Pankreas
Renk: Sarı, on taç yapraklı çakra
İrade gerektiren konular, cesaret, kendinden eminlik bu çakrayla ilgilidir. Ayrıca etraftaki diğer enerjilerin alındığı bir kapı vazifesi görür. Empati burayla ilgilidir. Dengeli olması, güçlü, farkında ve saygılı olmayı beraberinde getirir. Az çalışması depresyon, çok çalışması kontrölcülük, empati yoksunluğu ve şişmiş ego ile ilişkilenmektedir.
4. Kalp Çakrası:
Kalbin yakınındadır.
Etkilenen organlar: Kalp, ciğerler, kan dolaşımı.
Etkilenen salgı bezi: Timüs bezi
Renk: Yeşil, on iki yapraklı çakra
Evrenin en önemli prensibi sevginin saklandığı çakradır.Birlik bilinci bu çakrayla ilişkilenir. Dengeli çalışan bir kalp çakrası, kendini sevme, huzur, insanları olduğu gibi kabul etme ve onları sevebilme yetisi ile ilişkilidir.
5. Boğaz Çakrası:
Boğazımızın ortasındadır.
Etkilenen organlar: Ense, boğaz vb.
Etkilenen salgı bezi: Troid ve paratroid bezleri
Renk: Mavi, on altı taç yapraklı çakra
Boğaz çakramız kendimizi ifade etme alanımızdır. İfade tarzı olarak konuşmak, yazmak, dans etmek, resim yapmak hatta sosyal medyada paylaşım yapmak bile boğaz çakrasıyla ilişkili kabul edilebilir.
6. Üçüncü Göz Çakrası:
Alnın gerisinde, iki kaşın ortasındadır.
Etkilenen organlar: Gözler, beyin
Etkilenen salgı bezi: Hipofiz bezi
Renk: İndigo (civit rengi); iki taç yapraklı çakra.
Sezgiler, öz farkındalık, düşünce sağlığı ile ilişkilidir. Dengeli olduğunda beynin iki lobunun da dengeli, iyi ve berrak çalışmasını sağlar. Gerçeği burada duyumsar, işleme geçirdikten sonra gerçekliğimizi oluştururuz.
7. Taç Çakra:
Kafatasının en üst noktasındadır
Etkilenen organlar: Beyin, sinir sistemi
Etkilenen salgı bezi: Epifiz bezi
Renk: Mor; bin taç yapraklı çakra.
Bu çakra ebedi gerçek, ruhsal olgunluk, yüksek benlikle ilişkilidir. Taç çakranın dengeli çalışması hayat amacını bulmak ve ona uygun yaşamakla ilişkilidir.
Referanslar:
Not : Gorsel www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.
Yorumlar