top of page

Sabah Niyeti

Güncelleme tarihi: 29 Kas 2022


Çoğu zaman güne şu şekilde başlıyoruz: Boğuk ve derinden gelen alarm sesi, erteleme tuşuna birkaç kere vurulan tokat (!) Otopilot kıvamında yataktan zıplama, bir yandan giyinirken bir yandan telefonu, gelen e-postaları ve mesajları kontrol etmek… İşe alelacele giderken ayaküstü kahvaltılık birşeyler atıştırıp hemen çalışma masanıza ulaşabilmek… Ve günün zorlu görevlerinin içine saplanmak…

Bu size tanıdık geldi mi? (Uzaktan çalışmada yataktan direkt bilgisayara uçmak da var😂)

(Günün sonunda) pek çok iş yapmış olabilirsiniz ancak sizin için aslında en önemli şey bu muydu? Değerinizi ifade eden bir hayatı yaşıyor musunuz ya da sizi gerçekten mutlu eden, besleyen ve anlam kazandıran şeylere zaman ayırabiliyor musunuz?


Peki her sabah 5-10 dakika bu soruları kendinize sorup o gün için bir niyet seçseniz nasıl olur? Bu küçük alışkanlık belki yaşamınızı değiştirebilir. Her sabah sizin için en çok neyin önemli olduğunun farkına varmak, iç direncinizin artmasını, amaçlarınızın netlik kazanmasını ve kendinizin en iyi haliyle sakin bir şekilde karşılaşıp başbaşa kalmanızı sağlayabilir.


İşte sabah niyeti için size 3 örnek soru:

1-Bugun yaşamının son günü olsa senin için en önemli şey ne olurdu?

2-Neyin senden gitmesine izin verirdin ? (Dargınlık, pişmanlık, hınç duyulanlar)

3-Bugün kim olmayı seçersin ? (Bugün hayatında hangi kıymetli duyguyu hissetmek ve yaşamak istersin?)


Siz neyi niyet edeceksiniz yarın sabah kalktığınızda ? Takdir, yaraticilik, verimlilik, huzur, ilham, yenilik ?


(https://mrsmindfulness.com/morning-intention-setting-meditation/ *Linkteki yazıdan esinlenilmiş ve eklemeler yapılmıştır)

(Resmin kaynağı:Pinterest)


17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Bir Söz

bottom of page