top of page

Blok Zinciri ve Kadın - 2

Güncelleme tarihi: 21 Oca 2023


Blokzinciri teknolojisi neden bu kadar çok gündemimizde?

Geçmişte dijital para yaratmak için birçok girişimde bulunuldu, ancak hiçbiri basarılı olamadı. Esas konu güvendir. Birisi X doları denen yeni bir para birimi yaratırsa, kendilerine bir milyon X dolar vermeyeceklerine nasıl emin olacaksınız? Bitcoin, bu sorunu blok zinciri adı verilen belirli bir veritabanı türü kullanarak çözmüştür. SQL veritabanı gibi normal veritabanlarının çoğu, girişleri değiştirebilecek (örneğin kendilerine bir milyon X dolar veren) sorumlu birine sahiptir. Blok zinciri farklıdır çünkü kimse sorumlu değildir; onu kullanan kişiler tarafından yönetilir. Dahası, bitcoin taklit edilemez, hacklenemez veya iki kere harcanamaz - bu yüzden bu paraya sahip olan insanlar onun bir değeri olduğuna güvenebilirler.


#Blockchain Teknolojisi Kadınları Nasıl Güçlendirir?

Teknoloji endüstrileri, modern yaşamın birçok alanında değişim sorumluluğunu üstlenmelerine rağmen, geleneksel olarak cinsiyet eşitliği için en kötü sektörlerden biri olmuştur. Ama şimdi, teknolojinin kendisi nihayet girişin önündeki bazı engelleri yıkmaya ve sosyo-ekonomik manzarayı tanınmayacak şekilde değiştirmeye başlayabilecek gibi görünüyor. Kadınları ve az temsil edilen azınlıkları mali ve teknolojik haritaya koyabilir.

Geleneksel finansal hizmetler açısından, dünya nüfusunun yaklaşık üçte ikisinin şu anda hesapları var, ancak yalnızca yüzde 53'ü bunları düzenli olarak kullanıyor. Genelde, hesapları olmayan veya hareketsiz hesapları olanlar, kadınlar, azınlıklar, işsizler , başka şekilde dezavantajlı gruplar veya nakit ekonomisine büyük ölçüde bel bağlayan daha yoksul topluluklardır.

Blok zinciri, geleneksel bankacılığın sınırları dışında güvenli finansal işlemler yürütmenin bir yolunu sağlıyorsa, şu anda sektöre dahil olmayan yüzde 42 kadın, 224 milyon Çinli veya 370 milyon Hintli'ye ulaşma potansiyeline sahiptir.


Devamı serinin bir sonraki yazımızda✌️

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Bir Söz

bottom of page