top of page

Kitap Yorumu - 40 Metotla Kariyerini ve Kişiliğini Parlat - Tansu Yeğen



@tansuyegen i Kagider’in düzenlediği online bir toplantıda, ilk kez konuşmacı olarak dinledim. Twitter dan takip ediyordum ama daha önce hiç seyretmemiştim. Hitap ettiği kitleyle iletişimini dengeleyebilmesi, bildiklerini akıcı bir şekilde anlatması, #teknolojikaltyapı sı ve yönetim bilgisine dair anlattıklarından etkilendim.


Sonrasında yaşam öyküsünü okudum, katıldığı diğer yayınlarını izledim.Bence deniz derya bir insan. O yüzden kitap çıkarmasına sevindim zira bu birikimini neye borçlu olduğunu merak ediyordum. Belki bir ipucu yakalarım diye düşündüm.


Kitabında, #bilimselaraştırmalar a dayalı pek çok alanda (aile, iş, toplum vb)kullanılabilecek esnek sistemleri 40 farklı metot başlığında, örneklerle, grafiklerle tanıtmış.


En etkilendiğim kısım, iş görüşmelerine hazırlık ve kendisinin iş görüşmesi yaparken izlediği yolu anlattığı bölümdü. İş görüşmelerine hazırlananlara 2 kere öneririm.

Kitabın asıl derdi, iş, teknoloji, liderlik, vizyon veya kar gibi kavramların dışında aslında “insan olmak” ile ilgili. Bu yüzden bana hitap etti.


Kulağıma küpe olan satırları aşağıda:

🔴Misyonun tanımı ve ilkeler sadece görüntüyü kurtarmak için yazılan dekoratif şeyler olmamalı. Bunlar aslında basitçe, kendi yaşamımızı sürdürme biçimleridir.

🔴Değerler sizin pusulanızdır. Kuruluşların da insanlar gibi değerleri olmalıdır.

🔴Liderlik tarzım:Vizyon ortaya koymak, motive etmek ve ilham vermek. İyi liderlik üzerinde uğraşılmış bir zihinsel yapı ister.

🔴Bir ilişkinin gücü kusursuz olmasıyla değil kaçınılmaz inişlerle baş edilirken sağladığı esneklikle ölçülür.

🔴İnsanları daha fazla hayal kurmaya teşvik etmek, denenmemiş hayallerin peşinden koşmalarını sağlamak ve bütün bunları yaparken yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen neler kazanılabileceğini göstermek biz yöneticilerin işi (Mavi Okyanus Stratejisi)

🔴Değişim gelip geçici bir moda değil ; sizinle ya da sizsiz güçlenecek bir olgu.

🔴 Kendi başımıza derinlemesine düşünmek zaman kaybı değildir. Bu bize hayal bile edemeyeceğiz ödüller kazandırmaya aday bir ruh halidir.

🔴 Bütün çözümlerinizde #insanodaklı olun. Dürüstlükten ve şeffaflıktan vazgeçmeyin. Değer yargılarınız size yol göstersin.


9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Bir Söz

bottom of page