top of page

Kitap Yorumu - Bizim Zamanımız - Sinem Sal

Güncelleme tarihi: 16 Ara 2022



Merakla aldığım, çıtır çıtır, renkli, heyecanlı ve komik bir kitap okudum. Aslında seyrettim de diyebilirim çünkü eski Türk filmleri tadındaydı. Aynı evde yaşayan anne ve kız ile mahalledekiler arasında geçen olaylar zincirini adeta resmetmiş, karakterleri canlandırıp yan koltuğumuza getirmiş yazar.


Zıtlıklarla ilgili tespitleri bana çok yakın geldi. Dayatılanlar ve dayananlarla ilgili samimi düşünceleri çok anlamlı. Kullandığı şarkı isim ve sözleri kitapla bütünleşmenizi sağlıyor. #karakterler hepimizin içinden. Abartı yok. Bence bu kitaptan şahane bir dizi veya film olur. Müzikleri şimdiden hazır.


En etkilendiğim yer kitabın sonlarına doğru #mihrap ile Şahin’in anlamlı diyaloğu. Elime adeta zamkla yapışan, zar zor bıraktığım, yer yer sesli güldüğüm bir kitap oldu #bizimzamanımız . Yazar @sinemsal ın kalemine, karakterlerine ve emeğine sağlık 🙏


Kitaptan hoşuma giden birkaç tümce işte burada :


📕 Ben tam bir pasif agresifimdir. Dışarıda pasif, içerde agresif. Ne var ne yoksa dağıtıyorum içimde. Ama sabah oldu mu çay demliyorum, yumurta kırıyorum….

📕80’ler ve 90’lar namusumuza laf ettirmemekle geçecekti. Kızlarla birbirimizi koruyup kolladığımız tek konu buydu.

📕 Başıma ne zaman felaket gelse oturur her şeyi baştan düzenlerim. Rafları indirir dizerim. Çekmeceleri döker yeniden doldururum (Bu tümceler beni anlatıyor 😆)

📕Bana söylenebilmenin bir yaşı var gibi gelir hep. Eğer belli bir yaştan önce söylenirsem bunun adı dırdır etmek olur.

📕İnsanlar da ilişkinin başında aşağı yukarı bir tahminle ne zaman ayrılacaklarını söylemeliler. Böylece müsait bir yer gelince, gönül rahatlığıyla ve ederince ödeyip inerler.

📕 Zayıf olduğunu bilenler hep güçlü olmak zorundadır.

📕 Acının seni ele geçirmesine izin verirsen yaşayamazsın ama izin vermezsen hastalanır iyileşirsin.


7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Bir Söz

bottom of page