top of page

Kitap Yorumu - Senin Yolun Hangisi? - Bahar Eriş

Güncelleme tarihi: 29 Kas 2022


Dün bir Bahar Eriş kitabının daha sonuna geldim. Kitaplarının son sayfasını da okuyup kapağını kapattığımda bu yazarı okuduğum için kendimi hep şanslı sayarım ; bu kez bir kere daha şanslı saydım kendimi... Zira kadim okuyucuları bilir ki o her kitabına gizli mesajlar koyar. (!)

Kitaplarını hiç okumayıp merak eden varsa 7 çocuğunun (kitabının) hangi birini anlatayım 🤷‍♀️ Hem bence en güzeli sizin okumanız. Sonuçta herkesin yolculuğu kendine😀

Ama belki şu gizli (!) mesajlardan biraz bahsedebilirim.

Bahar Eriş, kitaplarının içine, ufuk açıcı kruton kıvamında sözler, acı(k)lı soslar, kavramlarla ilgili keskin kokular, baharatlı sorular ve ümit meşaleleri gizler.

Dipnotlarındaki başka yazarların kitap isimleri ile merak duygunuzu harekete geçirir... Bu kitap bitsin şunu da okuyayım diye not alır durursunuz.

Paragraflarına ise hem Türkiye hem tüm dünyadan gerçek yaşam hikayelerini ekler .. Spor, müzik, iş yaşamı ve değişik hayatlardan yaşanmışlıklara yaptığı atıflar ve kendi tatlı yorumları insanda aynı öyküyü iki kere, üç kere okuyup beş kere farklı duygular hissettirecek kıvamdadır.

Velhasıl lezzetlidir tüm kitapları... Son kitabı #seninyolunhangisi ise Master Chef’te finale çıksa kesin dokunulmazlık ödülüne dokunur 😀


Bu kitabı okurken de yazarın diğer kitaplarını okurken olduğu gibi çocukluğum, ergenliğim, üniversite yıllarım, iş yaşamım gözümün önünden bir film şeridi gibi geçti.

Bu arada, kitapta en beğendiğim konu: Başarısızlık partileri ve risk alma ödülleri🎉🎁


Yine ufuk kırıntıları, ümit meşaleleri, baharatlı sorular, okunacak yeni kitap isimleri, merak edilecek nice yaşam hikayeleri ekledim kendime.. Kafamda eski yolculuklarım, cebimde kelimelerimle kendime dokunurken, bilgi iştahımı leziz yemeklerle doyurmuşken, kendi yoluma yürüyüp giderken...Kaleminize sağlık dedim bir kere daha.🙏


Bahar Eriş'e doyamayanlar için www.drbahareris.com


41 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Bir Söz

bottom of page