top of page

Kitap Yorumu - Tam Üstüne Bastın - Hülya Mutlu

Güncelleme tarihi: 29 Kas 2022


Yoğun ve kötü geçen bir iş gününün ardından sizi en çok ne rahatlatır? Bize sorarsanız cevap şu: En çok Hülya Mutlu' ya misafirliğe gitmek. Nasıl gidebiliriz derseniz. Adresini bu yazı vesilesi ile size ulaştıralım.

Eğitmen, yönetim koçu ve yazar Hülya Mutlu’yu ilk defa “Kitabım yarın çıkacak” müjdesini verdiği “Başarılı Müzakerede Duygusal Zekanın Önemi” seminerinde dinledik. Diksiyonu, örnekleri ve candan anlatımı çok hoşumuza gitti. Sonrasında #tamüstünebastın Bastın isimli Kitabı’nı okumaya başlayarak her akşam evine misafir olduk :) İşte o zaman kendisinin nezdinde kitabıyla arkadaş olduk.

Gelin sizi de tanıştıralım arkadaşımızla;

Kitap isimle hitap etmenin gücü, fiziksel bakımın önemi, nezaket ve samimiyetin etkisi, kişi farkındalıkları ve farklı düşünce kalıplarının işe yansımaları ile size kapıyı açıyor.

“Kişinin kendiyle ilişkisi başkalarıyla kurduğu ilişkilere de yansır” tümcesi ile sizi kapıdan içeri buyur ediyor.

Sayfalarda yer alan QR kodları sayesinde o konuyla ilgili yazarın kendi çektiği youtube videolarını seyredip iç geçirmek veya gülümsemek çok keyifli. Sanki hem yazarıyla balkonda keyifle muhabbet eder gibi.

İnsan kaymaklarına istifra eden (!) direttörler, instagramdan çalışanının sağlık durumunu takip eden yöneticiler, excelde satır sütun bozuklukluklarına takık çalışanlar...Plaza ingilizcesini bırakamayanlar, Edanazlar...Daha ne karakterler, öyküler, yaşanmış tecrübeler...(*En çok güldüğümüz video 👉Cadılar Bayramı )

Kitap, iletişimin aktörleri, gerçek dinleme ve konuşmaya gün içinde ayrılan zaman, sorularla dinlemeye ışık tutmak ve empati, konuşma narsisizmi olan kişiler, geribildirim yöntemleri gibi pek çok konuda size değişik bakış açıları iletiyor. İsim akılda tutma yöntemi, güçlü-zayıf yönleriniz için nereden raporlara ulaşabilirsiniz, duygusal zeka ölçüm testi gibi pek çok pratik bilgiyi size sunuyor.

Her kitabın gücünü aldığı bir düşünce var.. Bu kitap “Birine hak vermeyebilirsin ama onu anlayabilirsin” felsefesinden güç alıyor. Bu yüzden de “ekşi” sözlükte 2.resimde yer alan “tatlı” yorumu almayı başarabilen bir yazarın kitabı ile kapıdan içeri buyur edileceğiniz bir eve misafir oluyorsunuz. Tadını çıkarmanız dileğiyle 🙏


Hulya Mutlu'ya doyamayanlar için www.hulyamutlu.com :)

15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Bir Söz

bottom of page